• Frakt*

    *Fri frakt ved kjøp over kr.1000,-

  • KUNDESERVICE

    post@vinoclub.no

    (+47)   479 76 000

  • 0 

Vinens abc

Kilde: Vinmonopolet

Del 1: Smaken av vin
Det er enkelt å si om du liker en vin eller ikke, når du først har smakt den. Å sette ord på hva du liker ved vinen, kan derimot være overraskende vanskelig!

Del 2: Duften av vin
Luktesansen er kanskje den mest personlige, mystiske og følelsesladede sansen vi har. Derfor er duften av vin en spennende verden å gå inn i.

Del 3: Hvitvin
I vinens ABC har vi så langt lært om dufter og smaker i vin. Men hvor kommer egentlig disse aromaene fra?

Del 4: Rødvin
Naturgitte forutsetninger gjelder også for rødvin. At klimaet har innvirkning ser vi for eksempel ved at en Cabernet Sauvignon fra Sør-Amerika har varmere og mer moden fruktighet enn en vin av samme drue fra Europa. 

Del 5: Eik i vin
Salt brukes som smaksforsterker i matlaging. Eik har en liknende funksjon, den kan enten ta overhånd eller fremheve smaker i vinen.

Del 6: Fra eplesyre til melkesyre
Hva gjør vinprodusentene om vinteren – reiser de på ferie? Og den vinen som fremdeles ligger i kjelleren, hva skjer egentlig med den nå?

Del 7: Å beskjære vinplanter
Epledyrkere i Hardanger er nøye med å beskjære sine epletrær. En vinbonde må også beskjære. Hvorfor er denne jobben så viktig?

Del 8: Nyplanting
Vinplantens kamp mot naturelementene gjør at kvaliteten på druene blir høyere for hvert år som går. Mai og juni er tiden for å sette nye planter i jorda.

Del 9: Vanning
Vann er livsviktig for alt liv på jorden, og vinplanten er ikke noe unntak. I juli og august er mange vinområder varme og tørre, men det kan være like galt med for mye vann som for lite.

Del 10: Innhøsting
For å få den perfekte vin må vinbonden ta mange avgjørende valg. De mest kritiske må han ta nå – det er tid for innhøsting!

Del 11: Fra druesaft til vin
Tidligere i Vinens ABC har vi sett hva vinbønder gjør i vinmarken for å få best mulig druer. I siste del beveger vi oss inn i kjelleren der druene skal bli til vin.